Blandet, Haven, Høns

Nye beboere

Så blev hønsehuset endelig færdigt og hønsene er også flyttet ind. Det er nu 3 uger siden de første 6 damer flyttede ind i huset, og ugen efter flyttede yderligere 2 ind.
Huset er blevet ret lækkert hvis vi selv skal sige det. Men med de timer der er lagt i det, så havde vi også en forventning om at det blev godt.

Huset er bygget op på 4 stolper hvor bundrammen til gulvet er hævet 75 cm over tærren. Det giver hønsene mulighed for at gå i skygge under huset og det besværliggør også adgangen for mus og rotter.
Både gulv, vægge og lofter har 90 mm isolering. Selvom høns egentlig ikke behøver et isoleret hus, så har vi valgt at både have vindpap, isolering og dampspærre for at skabe et tørt og behageligt indeklima i huset.
Derudover er gulv og vægge lakerede for at afvise smuds og være let at rengøre.
Taget er naturskifer der er monteret på et undertag af vindpap. Der er lavet zinkrender langs sternbrædderne.

Hønsegården er bygget op på en ramme der står direkte på terræn. Det var måske ikke den optimale løsning, men at skulle bygge den op på stolpesko ligesom hønsehuset ville simpelthen blive for omfattende.
Nettet, som er volierenet, er gravet 90 cm ud i jorden for at sikre at ræven ikke kan grave sig ind.

Hønsene har taget rigtig godt i mod huset og er de seneste dage også blevet fritgående i haven.

Men nu banker efteråret på og det er tid til høst og indendørsprojekter igen. I de kommende måneder skal vi have monteret pejseindsats i den ene stue og køkkenet skal have den helt store tur med nye køkkenelementer + bordplade, nyt filt og fliser på væggene og malet gulv.

Men et enkelt udendørsprojekt skal vi lige have ordnet først. Vi bygger varmkompost som gerne skal stå klar i løbet af den kommende uge. Masser mere om de projekter i den kommende tid.

Indtil da; lidt stemningsbilleder fra Bakkegården 😀

Standard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *